Haydari
Ingredienser (4-6 personer)
- 2 røde peberfrugter (ca. 300 g)
- 200 g salatost i tern
- 3 spsk grofthakket bredbladet persille
- 1 spsk jomfruolivenolie
- 1 lille hakket fed hvidløg
- 1/2 tsk chilipasta, fx sambal oelek
Sådan gør du
- Forbered peberfrugterne:
- Skær peberfrugterne i kvarte og befri dem for stilk, skillevægge og kerner.
- Læg peberfrugtstykkerne med skindet opad i et lille ovnfast fad. Grill dem øverst i ovnen i ca. 10 minutter, til peberfrugternes skind er sortplettet.
- Lad de grillede peberfrugter køle af under et stykke bagepapir og et viskestykke.
- Pil skindet af og skær peberfrugtkødet i grove stykker.
- Blend ingredienserne:
- Blend osten til en grov dip sammen med peberfrugt og de øvrige ingredienser.
- Smag til og server den krydrede haydari fx som dip eller sammen med blandet salat i pitabrød.
Lignende opskrifter