Skip to content

Kylling fajitas

alt text

Ingredienser (4 personer)

  • 40 ml friskpresset limesaft
  • 40 ml olie
  • 1 stort fed hvidløg, hakket
  • 3 g stødt spidskommen
  • 6 g salt
  • 1 g stødt chili (juster efter smag)
  • 1 g frisk koriander, hakket (valgfrit)
  • 680 g kyllingelår uden skind og ben
  • 3 store peberfrugter, skåret i strimler (jeg bruger grøn, rød og gul)
  • 1 rødløg, tyndt skåret
  • 2 avocadoer, skrællet, udstenet og skåret i skiver

Sådan gør du

  1. I en stor lav skål kombineres limesaft, olie, hvidløg, spidskommen, salt, chili og koriander; bland det sammen. Tilsæt kyllingelårene og lad dem marinere i 30 minutter, hvis tiden tillader det.
  2. Varm en stor stegepande (30 cm) på medium-høj varme, indtil den ryger. Tilsæt en smule olivenolie for at dække bunden af panden let. Sear kyllingen på begge sider, indtil den er gylden, forkullet og gennemstegt (ca. 8 minutter pr. side, afhængigt af tykkelsen på dine fileter). Vend dem et par gange under tilberedningen, så de får en jævn forkulning.
  3. Overfør kyllingen til en varm tallerken, dæk løst med folie og lad den hvile.
  4. Tilsæt peberfrugter og løg til stegepanden (tilsæt lidt ekstra olie, hvis nødvendigt), og steg indtil løgene er bløde og peberfrugterne er let forkullede og tilberedt efter din smag. Krydr med salt og peber.
  5. Skær kyllingen i strimler.
  6. Server med varme tortillas, hakket koriander og skiver af avocado (plus dine ønskede fyld).

Referencer

Lignende opskrifter