Kylling-kebab
Ingredienser (4 personer)
Forberedelsestid: 15 min
Tilberedningstid: 15 min
Ekstra tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 min
- 200 g græsk yoghurt
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. friskpresset citronsaft, eller mere efter smag
- 2 spsk. ketchup
- 1 spsk. chiliflager
- 1 spsk. salt
- 1 ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. friskkværnet sort peber
- 1 tsk. paprika
- ⅛ tsk. stødt kanel
- 1 kg kylling (kyllingelår, kyllingebryst)
Sådan gør du
- Pisk yoghurt, hvidløg, olivenolie, citronsaft, ketchup, røde peberflager, salt, spidskommen, sort peber, paprika og kanel sammen i en stor skål.
- Læg kyllingelårhalvdelene i yoghurtmarinaden og dæk dem grundigt på alle sider. Dæk skålen med plastfolie og stil den i køleskabet i 2 til 8 timer.
- Forvarm en udendørs grill til medium-høj varme og smør risten let med olie.
- Brug 2 spyd til hver kebab, og træk halvdelen af kyllingelårene på hvert par spyd, så de danner en ret tyk "log" form.
- Læg kebaberne på den forvarmede grill. Forsøg ikke at vende dem, før de begynder at slippe fra grillen, 3 til 4 minutter. Vend kebaberne og grill den anden side i 3 til 4 minutter. Fortsæt med at tilberede og vende, indtil kyllingen ikke længere er lyserød i midten, cirka 6 minutter mere. Et øjeblikkeligt aflæst termometer indsat i midten skal vise mindst 74 grader C.
- Server varm.
Inspiration til aftensmad
- Kyllingewraps med bagt blomkål og løgsalat.
Lignende opskrifter