Langtidssimret mexicansk revet oksekød
Ingredienser (4 personer)
- 1,4 kg okseklump
- 1 løg, hakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 2 spsk tomatpuré
- 1-2 spsk saft fra en lime
- 1 spsk chilipulver
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk salt (plus mere efter smag)
- 1/4 tsk knuste røde chiliflager
Sådan gør du
- Bland chilipulver, spidskommen, paprika, salt, oregano og knuste røde chiliflager sammen og sæt til side.
- Tilsæt hakket løg og hvidløg til slow cookeren sammen med tomatpuré, limesaft og kun 1-2 teskefulde af krydderiblandingen. Rør det hele sammen, indtil det er godt blandet.
- Drys resten af krydderierne over okseklumpen og klap dem på plads, så de hænger fast på kødet.
- Placer kødet ovenpå løgblandingen og sæt slow cookeren på lav i 7-8 timer. Den totale tilberedningstid kan variere afhængigt af størrelsen på kødet.
- Når kødet er færdigt, brug to gafler til at rive kødet fra hinanden, fjern eventuelle store stykker fedt eller sener. (Hvis kødet stadig er for sejt til at rive, skal det tilberedes lidt længere. Kog i yderligere 30-60 minutter og tjek igen.) Rør godt rundt i saucen. Dæk til og fortsæt med at koge på lav i yderligere 30-60 minutter.
- Før servering, rør godt rundt igen for at blande kødet med saucen. Smag på kødet og krydr med mere salt efter smag.
Referencer
Lignende opskrifter