Skip to content

One-pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

alt text

Ingredienser (4 personer)

  • 500-600 g hakket oksekød
  • 1 stort løg, finthakket
  • 4 forårsløg, fintsnittet
  • 1 rød peberfrugt, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 10 skiver syltede jalapeños, finthakkede (nøjes med 5 hvis den ikke skal være for spicy)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 7 dl oksebouillon
  • 3 spsk mexicansk krydderi eller tacomix
  • 350 g pasta, koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne bouillonen
  • 200 g revet cheddar
  • Salt og peber
  • Olie
  • Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg/chili til toppen

Sådan gør du

  1. Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og forårsløg af i et par minutter.
  2. Tilsæt kødet og lad det brune godt af, - krydr med salt og peber.
  3. Tilsæt peberfrugt, jalapeños og mexicansk krydderi, og varm igennem et par minutter.
  4. Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med i yderligere et par minutter.
  5. Hæld de hakkede tomater, pasta og bouillon over, og lad retten småkoge til pastaen er kogt al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen.
  6. Rør jævnligt så retten ikke brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
  7. Vend cheddarost i retten, og rør til den er smeltet, og smag til med salt og peber.
  8. Server retten toppet med iskold creme fraiche, fintsnittet forårsløg, frisk jalapenos, chiliflager og/eller persille.

Referencer