One-pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar
Ingredienser (4 personer)
- 500-600 g hakket oksekød
- 1 stort løg, finthakket
- 4 forårsløg, fintsnittet
- 1 rød peberfrugt, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 10 skiver syltede jalapeños, finthakkede (nøjes med 5 hvis den ikke skal være for spicy)
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 7 dl oksebouillon
- 3 spsk mexicansk krydderi eller tacomix
- 350 g pasta, koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne bouillonen
- 200 g revet cheddar
- Salt og peber
- Olie
- Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg/chili til toppen
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og forårsløg af i et par minutter.
- Tilsæt kødet og lad det brune godt af, - krydr med salt og peber.
- Tilsæt peberfrugt, jalapeños og mexicansk krydderi, og varm igennem et par minutter.
- Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med i yderligere et par minutter.
- Hæld de hakkede tomater, pasta og bouillon over, og lad retten småkoge til pastaen er kogt al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen.
- Rør jævnligt så retten ikke brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
- Vend cheddarost i retten, og rør til den er smeltet, og smag til med salt og peber.
- Server retten toppet med iskold creme fraiche, fintsnittet forårsløg, frisk jalapenos, chiliflager og/eller persille.
Referencer
Lignende opskrifter