Spaghetti bolognese
Ingredienser (4 personer)
- 1 spsk olivenolie
- 4 skiver røget bacon, finthakket
- 2 mellemstore løg, finthakket
- 2 gulerødder, trimmet og finthakket
- 2 selleristænger, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2-3 kviste rosmarin, blade plukket og finthakket
- 500 g hakket oksekød
- 2 x 400 g dåser flåede tomater
- 1 lille pakke basilikum, blade plukket (¾ finthakket og resten til pynt)
- 1 tsk tørret oregano
- 2 friske laurbærblade
- 2 spsk tomatpuré
- 1 oksebouillonterning
- 1 rød chili, udkernet og finthakket (valgfrit)
- 125 ml rødvin
- 6 cherrytomater, halveret
- 75 g parmesan, revet (plus ekstra til servering)
- 400 g spaghetti
- Brød til servering (valgfrit)
Sådan gør du
- Sæt en stor gryde på medium varme og tilsæt 1 spsk olivenolie.
- Tilsæt 4 finthakkede skiver bacon og steg i 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Skru ned for varmen og tilsæt de 2 finthakkede løg, 2 gulerødder, 2 selleristænger, 2 fed hvidløg og bladene fra 2-3 kviste rosmarin, alle finthakkede, og steg i 10 minutter. Rør ofte i grøntsagerne, indtil de er bløde.
- Skru op for varmen til medium-høj, tilsæt 500 g hakket oksekød og steg under omrøring i 3-4 minutter, indtil kødet er brunet over det hele.
- Tilsæt 2 dåser flåede tomater, de finthakkede blade fra ¾ af den lille pakke basilikum, 1 tsk tørret oregano, 2 laurbærblade, 2 spsk tomatpuré, 1 oksebouillonterning, 1 udkernet og finthakket rød chili (hvis du bruger), 125 ml rødvin og 6 halverede cherrytomater. Rør med en træske og knus de flåede tomater.
- Bring det i kog, skru ned til en mild simren og dæk med et låg. Kog i 1 time og 15 minutter under lejlighedsvis omrøring, indtil du har en rig, tyk sauce.
- Tilsæt 75 g revet parmesan, smag til og rør rundt.
- Når bolognesen næsten er færdig, kog 400 g spaghetti efter pakkens anvisninger.
- Dræn spaghetti og enten rør den i bolognesesaucen eller server saucen ovenpå. Server med mere revet parmesan, de resterende basilikumblade og brød, hvis du ønsker.
Referencer
Lignende opskrifter