Stir fry med hakket oksekød og grønne bønner
Ingredienser (4 personer)
- 900g frosne grønnebønner (friske bønner er bedre)
- 400g oksekød
- sesam olie til stegning
- 20g ingefær
- 80g løg
- 3 stk meget fede løg
- 3 stk forårsløg
- bunden til stegning
- toppen til drys
- 2 spsk brun sukker
- 3 spsk oyster sauce mushroom sti-fry sauce
- 4 spsk mørk soya sauce
- 3 spsk lys soya sauce
- 2 spsk ris eddike
- 3 tsk chili flagger
- 0,5 tsk 5-spice
Tilbehør
- forårsløgs toppene skåret i skiver
- frisk chili skåret i skiver
- ristet sesam kerner
Sådan gør du
- Optø bønnerne hvis de har været frosne.
- Skær dem i mindre stykker af ca. 4 cm.
- Varm ca. Halvdelen af olien op i en pande, den skal være rygende varm.
- Tilsæt bønnerne og rist dem hårdt indtil at der kommer nogle enkelte sorte pletter på.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg til det begynder at få en anelse farve.
- Skru lidt op for varmen igen og tilsæt resten af olien.
- Kom kødet på panden og brun det godt af i et par minutter.
- Kom brunsukker, oyster sauce, mørk og lys soya, eddike, chili flagger og 5-spice i kødet og rør godt rundt
- kom bønnerne tilbage i work'en og smag til med soya og chili
Lignende opskrifter