Skip to content

Stir fry med hakket oksekød og grønne bønner

alt text

Ingredienser (4 personer)

  • 900g frosne grønnebønner (friske bønner er bedre)
  • 400g oksekød
  • sesam olie til stegning
  • 20g ingefær
  • 80g løg
  • 3 stk meget fede løg
  • 3 stk forårsløg
    • bunden til stegning
    • toppen til drys
  • 2 spsk brun sukker
  • 3 spsk oyster sauce mushroom sti-fry sauce
  • 4 spsk mørk soya sauce
  • 3 spsk lys soya sauce
  • 2 spsk ris eddike
  • 3 tsk chili flagger
  • 0,5 tsk 5-spice

Tilbehør

  • forårsløgs toppene skåret i skiver
  • frisk chili skåret i skiver
  • ristet sesam kerner

Sådan gør du

  1. Optø bønnerne hvis de har været frosne.
  2. Skær dem i mindre stykker af ca. 4 cm.
  3. Varm ca. Halvdelen af olien op i en pande, den skal være rygende varm.
  4. Tilsæt bønnerne og rist dem hårdt indtil at der kommer nogle enkelte sorte pletter på.
  5. Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg til det begynder at få en anelse farve.
  6. Skru lidt op for varmen igen og tilsæt resten af olien.
  7. Kom kødet på panden og brun det godt af i et par minutter.
  8. Kom brunsukker, oyster sauce, mørk og lys soya, eddike, chili flagger og 5-spice i kødet og rør godt rundt
  9. kom bønnerne tilbage i work'en og smag til med soya og chili

Lignende opskrifter

MadBanditten - Asiatisk stir fry