Wok med oksekød
Ingredienser (4 personer)
- 2 spsk sesamolie (eller alm. neutral olie)
- 500 g oksekød skåret i tern eller strimler
- 1 spsk karry
- 5 cm frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 3 mellemstore gulerødder
- 1 squash
- 1 bundt forårsløg
- 1 dl vand
- 1 grøntsags bouillonterning
- 2 spsk fiskesauce
- salt og peber
- 300 g ægnudler
- evt. 1/2 tsk chiliflager (eller frisk chili)
Sådan gør du
- Steg oksekødet til det er gennemstegt i en wokpande med sesamolie og tilsæt karry.
- Riv ingefær fint og pres hvidløg. Tilsæt det til panden.
- Skær gulerødder i stave og tilsæt dem til panden. Lad dem stege i et par minutter til de bliver bløde.
- Skær squash i stave og forårsløg i skiver og tilsæt grøntsagerne til panden.
- Tilsæt fiskesauce, vand og bouillon og lad det simre i et par minutter.
- Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier.
- Kog nudler som anført på pakken og server dem til wokretten.
- Drys evt. med chiliflager og lidt frisksnittede forårsløg.
Referencer
Lignende opskrifter