Skip to content

Wok med oksekød

alt text

Ingredienser (4 personer)

  • 2 spsk sesamolie (eller alm. neutral olie)
  • 500 g oksekød skåret i tern eller strimler
  • 1 spsk karry
  • 5 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 1 squash
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dl vand
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • 2 spsk fiskesauce
  • salt og peber
  • 300 g ægnudler
  • evt. 1/2 tsk chiliflager (eller frisk chili)

Sådan gør du

  1. Steg oksekødet til det er gennemstegt i en wokpande med sesamolie og tilsæt karry.
  2. Riv ingefær fint og pres hvidløg. Tilsæt det til panden.
  3. Skær gulerødder i stave og tilsæt dem til panden. Lad dem stege i et par minutter til de bliver bløde.
  4. Skær squash i stave og forårsløg i skiver og tilsæt grøntsagerne til panden.
  5. Tilsæt fiskesauce, vand og bouillon og lad det simre i et par minutter.
  6. Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier.
  7. Kog nudler som anført på pakken og server dem til wokretten.
  8. Drys evt. med chiliflager og lidt frisksnittede forårsløg.

Referencer

Lignende opskrifter