Skip to content

Asiatisk Kødsovs

alt text

Ingredienser (4 personer)

Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: ca. 20 min.

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 bladselleri
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 2 spsk. olie
  • ca. 1 spsk. stærk karry
  • ca. 2 dl vand (eller grøntsagsbouillon)
  • 1 spsk. sojasovs

Tilbehør:

  • jasminris kogt med hele krydderier (f.eks. 1 hel stjerneanis, 1 stykke kanel og 2-3 kryddernelliker)

Drys:

  • topbladene fra bladselleri

Sådan gør du

  1. Kog risene som angivet på pakken med hele krydderier. Fjern dem, når risene er kogt færdige.
  2. Snit bladselleri i små tern. Gem topbladene til drys.
  3. Skær peberfrugten i små tern af samme størrelse.
  4. Brun kødet i olie i en tykbundet gryde eller stegepande. Krydr med karry.
  5. Tilsæt bladselleri og peberfrugt, og steg i nogle minutter.
  6. Tilsæt vand, og lad retten simre i ca. 10 min. under låg.
  7. Smag til med karry og sojasovs.
  8. Servér friskkogte ris med asiatisk kødsovs, og drys med blade af bladselleri.