Carnitas
En lækker mexikansk simreret der er super simpel.
📝 Introduktion
En populær mexicansk simmerret med svinekød går under navnet "Carnitas". Denne ret er llavet af langsomt kogt svinekød, som får lov til at simre indtil det er mørkt og falder fra hinanden. Traditionelt tilberedes carnitas i en stor jerngryde, der kaldes en "cazuela", og den kan tilberedes med en lang række krydderier og smagsgivere.
🛒 Ingredienser
- 2 kg nakkefilet (eller andet styk svinekød)
- 2 løg
- 1 hoved hvidløg
- 2 appelsiner (skal + saft)
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. oregano
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sort peber
- evt. et par tørret chilies
👩🍳 Fremgangsmåde
-
Forberedelse
- Skær nakkefileten i nogle store stykker
- Skær løg i store både og pil hvidløg
-
Tilberedning
- Varm en stor gryde over medium varme
- Tilsæt nakkesteg og steg det indtil det brunet på alle sider.
- Tilsæt løg, hvidløg, appelsinskal, appelsinsaft, spidskommen, oregano, salt og peber (evt. tørret chili)
- Tilsæt vand, indtil det lige akkurat dækker kødet
- Lad det dernæst simret ved lav varme i 3-4 timer, indtil kødet er mørt og falder fra hinanden
- Fjern dernæst kødet fra gryden og skru op for varmen
- Lad saucen koge ind, indtil den bliver tyk og sirupagtig
-
Afslutning
- Riv kødet fra hinanden og tilsæt det tilbage til gryden og vend det i saucen
🥗 Serveringsforslag
- Buritos m. carnitas, flæskesværd, pico de gallo, guacamole og habanero salsa.
- Soft tacos m. carnitas, mango salsa og guacamole.