Skip to content

Svinemørbrad med hasselnødder

alt text

Ingredienser (4 personer)

  • 25 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 grofthakkede løg (ca. 150 g)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk frisk timian
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

  1. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun svinemørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min. i alt.
  2. Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt. Læg mørbraden i et ovnfast fad.
  3. Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min. Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min.
  4. Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og sæt stegen øverst i ovnen i ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Tips

  • Du kan tilføje små stykker grøntsager (f.eks. peberfrugt eller løg) for ekstra farve og smag.

Servering

Server din svinemørbrad med: - Fladbrød eller pita - Hummus, tzatziki, baba ganoush, yoghurt dressing - Grøn salat eller tabbouleh - Grillede grøntsager (f.eks. peberfrugt, squash eller aubergine) - Syltede grøntsager (f.eks. syltede rødløg eller agurker)

Erfaringer

Husk at dræne auberginen

Det er vigtigt at dræne auberginen, hvis man ønsker en fast baba ganoush

Referencer

Lignende opskrifter