Svinemørbrad med hasselnødder
Ingredienser (4 personer)
- 25 g smør
- 1 afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
- ½ tsk groft salt
- 125 g bacon i skiver
- 2 grofthakkede løg (ca. 150 g)
- 50 g hakkede hasselnøddekerner
- 1 lille finthakket fed hvidløg
- 2 spsk frisk timian
- ½ tsk groft salt
Sådan gør du
- Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun svinemørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min. i alt.
- Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt. Læg mørbraden i et ovnfast fad.
- Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min. Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min.
- Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og sæt stegen øverst i ovnen i ca. 15 min. ved 175° - varmluft.
Tips
- Du kan tilføje små stykker grøntsager (f.eks. peberfrugt eller løg) for ekstra farve og smag.
Servering
Server din svinemørbrad med: - Fladbrød eller pita - Hummus, tzatziki, baba ganoush, yoghurt dressing - Grøn salat eller tabbouleh - Grillede grøntsager (f.eks. peberfrugt, squash eller aubergine) - Syltede grøntsager (f.eks. syltede rødløg eller agurker)
Erfaringer
Husk at dræne auberginen
Det er vigtigt at dræne auberginen, hvis man ønsker en fast baba ganoush
Referencer
Lignende opskrifter