Syltet banan chili
Ingredienser
- 10 bananpeber
- 4,7 dl hvid eddike (5%)
- 2,4 dl vand
- 1 spsk rent salt (kosher, syltesalt, havsalt)
- 1/2 spsk sukker (valgfrit, men anbefales)
- 1 tsk sennepsfrø
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1/2 tsk sellerifrø
- 3 fed hvidløg, knust
Sådan gør du
- Steriliser dine glas ved at koge dem i 10 minutter (uden låg).
- Rens og inspicer dine bananpeber. Rul dem forsigtigt på et skærebræt for at løsne frøene. Skær toppen af bananpeberne og brug en spisepind til at fjerne frøene.
- Skær dine bananpeber i skiver på 0,6 cm til 1,3 cm. Fyld dine steriliserede glas med peberne.
- Forbered din lage ved at bringe eddike, vand, hvidløg, sukker, salt og krydderier i kog. Fjern lagen fra varmen, når den koger.
- Hæld forsigtigt den varme lage i glasset med peberne. Brug et papirhåndklæde dyppet i eddike til at tørre rundt om glaskanten og rense eventuelt spild.
- Forsegl glassene og lad dem køle af, før de sættes i køleskabet. Lad dem trække i et par dage, før du spiser dem. Disse er køleskabssyltede og bør spises inden for en måned.
Referencer
Lignende opskrifter