Syltet Rødkål
Ingredienser (4 personer)
- 1 rødkålshoved, skåret i tynde skiver
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 ½ spsk. salt
- 300 ml æblecidereddike
- 300 ml vand
- 200 g sukker
- 2 spsk. grov sennep
Sådan gør du
- Forbered rødkålen:
- Skær rødkålen i tynde skiver og hak dem i mindre stykker. Læg kålen i en stor skål, og drys med salt og friskkværnet peber. Masser det med hænderne i et par minutter.
- Læg nu rødkålen i et sylteglas, der kan lukkes tæt. Det skal kunne indeholde 1500 ml.
- Lav syltelagen:
- Hæld æblecidereddike, sukker, vand og sennep i en gryde og bring det i kog.
- Sylt rødkålen:
- Hæld den varme syltelage i glasset. Lad det køle i 5 minutter og sæt låg på og kom på køl.
- Lad rødkålen trække:
- Lad rødkålen trække en dag inden den tages i brug. Det bliver faktisk bare bedre og bedre af at stå nogle dage.
Tips
Servering
Erfaringer
Referencer
Lignende opskrifter