Skip to content

Syltet Rødkål

alt text

Ingredienser (4 personer)

  • 1 rødkålshoved, skåret i tynde skiver
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 ½ spsk. salt
  • 300 ml æblecidereddike
  • 300 ml vand
  • 200 g sukker
  • 2 spsk. grov sennep

Sådan gør du

  1. Forbered rødkålen:
  2. Skær rødkålen i tynde skiver og hak dem i mindre stykker. Læg kålen i en stor skål, og drys med salt og friskkværnet peber. Masser det med hænderne i et par minutter.
  3. Læg nu rødkålen i et sylteglas, der kan lukkes tæt. Det skal kunne indeholde 1500 ml.
  4. Lav syltelagen:
  5. Hæld æblecidereddike, sukker, vand og sennep i en gryde og bring det i kog.
  6. Sylt rødkålen:
  7. Hæld den varme syltelage i glasset. Lad det køle i 5 minutter og sæt låg på og kom på køl.
  8. Lad rødkålen trække:
  9. Lad rødkålen trække en dag inden den tages i brug. Det bliver faktisk bare bedre og bedre af at stå nogle dage.

Tips

Servering

Erfaringer

Referencer