Skip to content

Ovnristede grøntsager

alt text

Ingredienser (4 personer)

  • 225 g baby bella svampe, renset og enderne trimmet
  • 340 g babykartofler, skrubbet (eller skåret i halve eller tern afhængigt af størrelsen)
  • 340 g Campari tomater, drue- eller cherrytomater kan også bruges
  • 2 zucchini eller sommersquash, skåret i 2,5 cm stykker
  • 10-12 store hvidløgsfed, skrællede
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • 1/2 spsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • Friskrevet parmesanost til servering (valgfrit)
  • Knuste røde peberflager (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader C.
  2. Placer svampe, grøntsager og hvidløg i en stor skål. Dryp generøst med olivenolie (ca. 0,6 dl olivenolie). Tilsæt tørret oregano, timian, salt og peber. Vend det hele sammen.
  3. Tag kun kartoflerne og spred dem på en let olieret bageplade. Rist dem i den forvarmede ovn i 10 minutter. Fjern fra ovnen, og tilsæt derefter svampe og de resterende grøntsager. Returner til ovnen og rist i yderligere 20 minutter eller indtil grøntsagerne er møre (lidt bruning er godt!).
  4. Server straks med et drys friskrevet parmesanost og knuste røde peberflager (valgfrit).

Tips

  • For bedste resultat, spring ikke trin 2 over. For at smagssætte grøntsagerne godt og sikre, at de er godt dækket med olivenolie og krydderier, hjælper det at bruge en stor skål til at blande dem først, før de overføres til en bageplade.
  • Da kartofler tager lidt længere tid at tilberede, er det godt at give dem et forspring i ovnen. Bag kartoflerne først i et par minutter, indtil du kan stikke en gaffel halvvejs igennem med lidt modstand (ca. 10 til 15 minutter). Hvis du ikke bruger små babykartofler, skal du sørge for at skære dem i kvarte eller tern.

Referencer

Lignende opskrifter